House Bruce Alexander
Designed for an artist (Giles Alexander), an environmental scientist (Anna Bruce) and their busy young family, House Bruce Alexander explores the poetic potential of the rawest pragmatism. 

The family’s bikes hang from the ceiling in a double height void, casting a beautiful array of shadows across the space. Storage for a family-full of stuff is arranged to create interesting spatial relationships and create display walls for the clients’ art collection.

This small, innercity terrace house has been renovated to suit the needs of a growing family, and reflect the clients’ interests in sustainability and art.
Built to a tight budget, the project is an example of how a diminutive footprint can create a high level of amenity, or how we can live smaller and more sustainably, and of the enriching quality of art of in space.

The lightweight volume added to the Victorian house is covered in flowering vines, protecting the structure from the sun and presenting a frivolous, floral garden face to the street.

PRESS
Habitus Living 09.05.14
Houses - Issue no.98
Vogue Living Online - 05.06.14





Photography by Katherine Lu



↶ Back to Top